Infomöte Japanresan 2025

Vi firar 20 år med karateresa till Japan!

År 2025 fyller Shotokan Center 20 år. Detta planerar vi att fira med en karateresa till Japan. I syfte att ge mer information, diskutera med medlemmar och föräldrar samt dela upp arbetet mellan oss kallar vi till ett medlems-/föräldramöte den 2 maj 2023, för de som preliminärt är intresserade av att följa med. Mötet hålls kl. 18:30 i träningslokalen. Om ni är intresserade av att följa med på resan, men inte kan komma till mötet, ber vi er att höra av er i förväg till Babak Nejabat.

Resan

Den preliminära planen är att vi åker till Japan ca en vecka runt påsk år 2025. Det kommer att finnas möjlighet att själva resa i Japan före och/eller efter den gemensamma veckan. Tanken är att vi reser till Tokyo och en eller två ytterligare platser under veckan. Vi upplever Japan och japansk karateträning tillsammans och får tillfälle att träna med en eller flera japanska karateklubbar. Det kommer att erbjudas gemensamt program för såväl medlemmar som medföljande (kanske hela familjen passar på att åka?) under veckan.

Barn och ungdomar under 16 år behöver ha en ansvarig vuxen med sig. För ungdomar under 18 år rekommenderas att ha en vuxen med sig, men det är inget krav. Det är dock målsman som ger ungdom 16-18 år rätt att resa på egen hand.

Planering av resan och dess finansiering

Resan kommer att finansieras dels genom pengar som vi under de närmsta ett och ett halvt åren lyckas samla in genom försäljning, stipendier, bidrag, sponsring och andra kreativa idéer, dels genom egen finansiering av deltagarna. Klubben kommer även att bidra med en lämplig summa till resan.

De pengar vi får in läggs i en resepott och fördelas utifrån ett poängsystem. Tanken nu är att poäng ska ges för medlemskap, försäljning/annan intjäning samt annat arbete för klubben. Vi kommer i samband med mötet att skapa Japankommittén – aktivt arbete i denna kommitté är poänggrundande och kan utföras också av icke- medlemmar som avser att följa med på resan. Japankommittén är tänkt att bestå av tio vuxna med olika ansvarsområden. Det kommer att bli en hel del kommittéarbete, så de som anmäler sig behöver ha tänkt igenom så att de kan avsätta erforderlig tid.

Vi hoppas att ni tycker att ovanstående låter intressant och vi ser fram emot att ses på mötet!

Hälsningar

Styrelsen


Topic: Infomöte 1, Japan2025
Time: May 2, 2023 18:30 Amsterdam, Berlin, Rome, Stockholm, Vienna

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/82573327084?pwd=SWViOUlreWl0S1RJVHFqcVd3SE9idz09

Meeting ID: 825 7332 7084
Passcode: 289980